Astăzi vom răspunde la întrebarea: Cum pot să fac finanțare prin dumneavoastră? Finanțarea se poate realiza prin intermediul societăților de leasing, a băncilor și a altor instituții financiare de pe teritoriul țării noastre.
Finanțarea în sistem leasing se adresează societăților care au o vechime mai mare de un an de zile și care au activitate sau se poate adresa chiar și societăților nou înființate. Este foarte important să cunoaștem anumite detalii referitoare la această procedură, și anume:
– minim 15%, în cazul achiziționării unei autoutilitare pe societate care are vechime mai mare de un an de zile;
– minim 20%, în cazul achiziționării unui autoturism pe societate care are vechime mai mare de un an de zile;
– minim 30%, în cazul achiziționării unui autoturism/a unei autoutiltiare pe societate care este mai nouă de un an de zile sau proaspăt înființată (Start-Up);
Important! Dacă o societate este mai veche de un an de zile, dar nu are activitate continuă, aceasta nu poate obține finanțare. Neavând activitate, societațile de leasing consideră ca acea companie nu își va putea achita ratele.
Perioada de finanțare maximă este de 5 ani (60 de luni) – nu se poate face finanțare pe o perioada mai mare, deoarece nu discutăm despre credit imobiliar (a existat o situație în care clientul a întrebat dacă poate face rate pe 20 de ani).
Exemplu: Dacă avem un autovehicul cu an de fabricație 2017, perioada maximă de finanțare poate să fie de până la 3 ani (36 de luni).
Firma de leasing care face o mică excepție de la regulile privind perioada de finanțare, în momentul de față, este Porsche Leasing. Prin intermediul lor, un autovehicul se poate finanța pe o perioadă mai lungă de timp, până la 6 ani (72 de luni). De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că autovehiculul nu trebuie să fie mai vechi de 12 ani la finalizarea contractului.
Exemplu: Dacă avem un autovehicul cu an de fabricație 2017, perioada maximă de finanțare poate să fie de până la 5 ani (60 de luni).
Finanțare | Copyright @ pixabay.com
Finanțarea pentru persoane fizice se poate realiza prin intermediul băncilor sau a altor societați financiare. Pentru ca o persoană să poată obține suma necesară achiziționării unui autovehicul, aceasta trebuie să fie angajată în țară de minimum 3 luni de zile, adică să aibă minimum 3 salarii încasate, și să aibă continuitate în cadrul acelui loc de muncă. Analiza dosarului se face pe baza salariului net pe care persoana îl câștigă lunar (pe valoarea care îi intră pe card în fiecare lună de la angajator).
Din păcate sau din fericire, nu toată valoarea câștigului se ia în considerare. Dacă s-ar lua toată valoarea în considerare, probabil persoana ar fi nevoită să nu mai manânce sau să nu își mai cumpere haine și încălțăminte, ba chiar să nu își mai plătească întreținerea. 😊
Așadar, se va lua în calcul 40% din venitul lunar net câștigat, ceilalți 60% din bani reprezentând „coșul zilnic” (mâncare, îmbrăcăminte, cheltuieli, economii, urgențe etc.).
Finanțarea persoanelor fizice care lucrează în străinătate, persoane care au contract de muncă, se poate realiza doar cu ajutorul unui codebitor (garant) care este angajat în România sau a unei persoane pensionare. Persoana care lucrează în străinătate trebuie să aibă o vechime de minimum 3 luni de zile la actualul loc de muncă, iar codebitorul (garantul) trebuie să aibă încasate venituri în ultimele 6 luni.
Finanțare | Copyright @ pixabay.com
Nu există să ceri finanțare și să nu dai înapoi mai mult! Toate instituțiile financiare aplică dobânda, așa reușesc să facă profit și să împrumute și alte persoane.
Toate societățile lucrează pentru a obține profit, așa funcționează piața. Cine crede încă în ideea că ia bani împrumut de la cineva și îi dă tot atâția, înapoi, după 5 ani sau mai puțin….se înșeală amarnic și e foarte probabil să fie în urmă cu noutățile! Acum vedem că sunt persoane care dau bani împrumut, cu dobânda, inclusiv rudelor, darămite străinilor?! 😊
Incercați să căutați produsul și tipul de finanțare care vi se potrivește.
Nu ezitați să întrebați atunci când aveți nelămuriri sau există neînțelegeri privind costurile.
Fiți foarte atenți la produsul pe care doriți să îl cumpărați (avem o bună parte din clienții care ne contactează și care nici măcar nu știu pentru ce mașină ne sună, nu știu nici chiar care este valoarea produsului pe care îl caută). 😊